miercuri, 4 februarie 2015

Vorbind despre cărţi de vizită.

M-a fascinat întotdeauna ideea de business woman. Înaltă, frumoasă, machiată cu stil, elegantă, pe tocuri. Participând la şedinţe, conferinţe, întâlniri de afaceri. Cu o hoardă de asistenţi şi admirată pentru abilităţile profesionale.
Normal, o asemenea figură nu ar fi lipsită de bucăţica aia de hârtie reprezentativă: cartea de vizită.

Îmi plac cărţile de vizită. Fie ca eşti la un interviu, o propunere de afaceri, chiar la un concert într-un pub obscur (mi s-a întâmplat), cartea de vizită uşurează mult comunicarea, mai ales, întreţine promisiunea continuării relaţiei cu persoana respectivă. Sau hei, poate nici n-ai înţeles bine cum îl cheamă pe omul celălalt şi când îţi întinde o carte de vizită, e ca şi cum ţi-ar arunca un colac de salvare.

Oamenii care vor să facă ceva vizibil în viaţă, au nevoie să fie contactaţi cât mai uşor.

Ce altceva mai simplu şi mai evident decât o carte de vizită? Sau, de ce nu, cărţi de vizită de Lux?

Aşa că, în momentul în care am auzit de campania "Bloggerii au cărţi de vizită", nu am mai stat pe gânduri. De ce n-aş avea şi eu cartonaş frumos care să mă scoată în lume?
Chiar dacă blogul meu este unul pe teme personale, când scriu, depun un anume efort (ok, recunosc, e 95 % plăcere pentru că totul e sistematizat în capul meu). Nu am foarte mulţi cititori dar şi aceia sunt consecvenţi, chiar critici. Nu prea există să scriu şi să nu primesc vreun feedback, fie el pozitiv sau negativ.

Voila, cartonaşul meu norocos:



Daa, ştiu, potato quality, dar e fabuloasă!

Eu am o carte de vizită cât mai simplă, chiar aşa mi-am dorit, dar recunosc ca am răsfoit site-ul de mai sus cu mare interes.

Deşi există pe site o gamă variată de modele şi oferte, mi-a plăcut mult tehnica pentru cărţi de vizită cu Emboss. Embosarea presupune presarea cartonului din spate pentru a ridica în relief anumite elemente ale graficii. Ceea ce, pentru o persoană care reţine multe prin simţul tactil (adica eu) sună grozav. Mi se pare ceva deosebit, sa-ţi treci degetele peste cartea de vizită şi să recunoşti, adânciturile lui "o", caligrafia lui "k" sau coborârea lui "p". Poţi citi, fără să te uiţi. Vezi prin buricele degetelor.

Cărţile de vizită de lux conferă exact aceeaţi aură persoanei care o deţine: lux, eleganţă, calitate şi îngrijire impecabilă. Întreţine imaginea ta ca persoană reprezentativă, ba chiar o sporeşte. Denotă stil şi atenţie pentru prima impresie (să recunoaştem, prima impresie nu e de ignorat).

Voi ce părere aveţi? Cât de importante vi se par cărţile de vizită?

5 comentarii: