luni, 21 septembrie 2015

Leapsa cu Internetul

E seara perfecta pentru leneveala desi am un examen si cursuri de SEO care ma asteapta. Asa ca o sa lenevesc muncind, totusi. Si o sa preiau o leapsa draguta, prin care ati putea afla mai multe despre mine. Va invit si pe voi sa raspundeti daca deja Facebook-ul si 9Gag nu vi se mai par atat de interesante. Leapsa e despre cum ne-a schimbat Internetul viata, cum ne ajuta (sau nu) si despre posibile teorii ale evolutiei netului. Deeeeci hai s-o luam pe rand.

Sursa: thenextweb.com

De cati ani ai acces constant la internet?

Cred ca eram clasa a X-a, deci pe la 16 ani. Au trecut de-atunci aproape 7 ani, pfoaaai ce repede fuge vremea. Prima data am avut net de la Orange printr-un modem care ma enerva la culme. Deja prin 20 a lunii incepea sa piarda din viteza, pana ajungea sa se miste ca un melc turbat. Era horror. Si depaseam mereu abonamentul. Ouch.

Care este prima ta amintire legata de navigarea pe Internet?

Oh. Faza-i ca imi amintesc chiar precis ce-am facut prima data. Cont de Hi5. Asta din cauza ca am ramas cu sechele din clasa a 7-a cand mai mergeam pe la o colega si ea avea calculator smecher si net. O adoram. Ganditi-va ca pana la 14 ani nu am avut nici macar televizor in casa, doar atunci cand mergeam la ai mei. De aia ma vedeti voi mai mult citind, cu cartile am crescut.

Ce faci zilnic pe net?

Ma pufneste rasul. Ideea e ca am ajuns sa fiu legata de net si acasa, si la munca. Zilnic caut retete noi ca sa mai diversific meniul, citesc articole de pe bloguri, imi verific mail-ul, conturile de social media, toate astea in timp ce ascult muzica de pe YouTube. La lucru e imposibil sa nu folosesc netul, suntem practic paralizati daca mai pica netul si cateva minute. Toate articolele mele sunt stocate in Drive, promovarea o fac pe Social Media, intocmesc rapoarte, fac optimizari sau cate si mai cate. Chiar si o viteza mai mica de incarcare a site-urilor m-ar face sa turbez.

Cand ai descoperit bloggingul?

Mult mai repede decat in 2012, cand mi-am facut primul blog. Cand am prins curaj si am hotarat sa fac un pas inainte pentru pasiunea mea de a scrie asa ca am intrat pe tata Google si primul rezultat m-a dus pe BlogSpot. Am blog gratuit deoarece pe vremea aia nici macar nu stiam ce inseamna domeniu, hosting sau alti termeni fara de care acum nu mai rezisti. Primul meu blog l-am creat de ziua lu' sor-mea, in 2012 si se numea Lumea unei portocale. Sincer, nu mai stiu de ce am hotarat sa transform "lumea" in "planeta", poate voiam un cuvant care sa cuprinda mai mult. Pe Planeta unei Portocale eu sunt stapana, comandant suprem, regina si supus in acelasi timp. Pentru promovare ma folosesc de Social Media, tucu-o-ar mama, si daca e sa ma iau dupa feedback, chiar imi citesc oamenii blogul. Iupiiii.
 
Sursa: denotat.ro

Ce inseamna SEO pentru tine?

Nu stiu cati dintre voi stiu despre SEO sau ce presupune acest concept. De fapt, nici eu nu stiam prea multe pana acum o luna cand m-am angajat ca si SEO Copywriter. Funny, nu? SEO e prescurtarea de la Search Engine Optimization si ajuta firmele de pe net, in special, sa rankeze, sa ocupe pozitii bune in motoarele de cautare pentru a fi cat mai la indemana potentialilor lor clienti. SEO aduce traficul organic, natural si asta pentru ca reprezentantii firmei sa nu se transforme in spammeri care apeleaza la metode vizibil artificiale astfel ca tata Google penalizeaza firma. Cand ajungi in punctul asta, e prea nasol ca sa mai continui. SEO pentru mine inseamna profesionalism, munca inteligenta si empatie. Prin empatie ma refer la faptul ca noi, SEO, ne punem in locul publicului tinta, suntem acolo unde clientii firmei sunt si le oferim continutul de care au ei nevoie.

Cum crezi ca ar fi viata ta acum fara Internet?

Ha, daca eu n-as avea Internet, prin extensie, nimeni nu ar avea acces la acest serviciu. Practic, ar fi nasol. Am fi toti incuiati ca in niste colivii, comunicatiile s-ar limita la telefonie, cod morse si porumbei calatori. Ok, sa nu exagerez. Imi facusem eu un plan, daca n-as fi facut nimic interesant de facut m-as fi dus la o manastire si m-as fi calugarit. Acolo as fi avut timp sa citesc. Saaaau as fi fost bibliotecara. De genul traditional, pe care o vezi mereu cu carti in brate si ochelari cu lentile ca fundul sticlelor de bere. Fara Internet n-as avea job-ul pe care il am acum, prietenii mei nu m-ar mai numi Google si n-as fi cunoscut atatia oameni frumosi.

Sursa: digitalskassoc.com

Cum crezi ca va arata viitorul Internetului?

In mod cert nu va fi plin de zane si inorogi, deoarece dupa cate vad, totul se duce incet de rapa. Problema consta in faptul ca Internetul e folosit de oameni si, cu fiecare generatie, aparent, si noi ne pierdem umanitatea. Internetul e facut sa ne ajute in mai multe sensuri: sa comunicam mai bine, sa aflam informatii si detalii despre ceva anume chiar in momentul in care avem nevoie, sa vindem sau sa cumparam, sa citim, sa traim la un nivel superior. Internetul e ca un univers paralel de existenta si importanta caruia suntem constienti dar nu o recunoastem. De ce spun asta? Ganditi-va cate am putea face cu toate informatiile de pe net, am putea sa construim ceva frumos. Nu, noi il folosim pentru porn, pentru manipulare si pentru ai corecta gramatical pe toti idiotii carora nu le pasa (de aia sunt idioti). Nu stiu cum va evolua Internetul dar cert e ca, atata timp cat o sa traiesc, voi scrie si ma voi documenta tot de pe Internet. Imi voi vedea nepotii pe Skype in timp ce calatoresc alaturi de barbatul meu, intr-o rulota, pe toate cararile planetei.

De-abia astept sa vad cati intre voi vor prelua leapsa. Hai sa aflam mai multe unul despre celalalt. Have fun, internautilor!

2 comentarii:

  1. viitorul internetului va fi altceva, ce nu se va mai numi internet. :D http://www.dailytech.com/CERN+Develops+Possible+Internet+Replacement+Unfathomably+Faster/article11394.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare chestia asta. Totusi ma sperie umpicut.

    RăspundețiȘtergere